LUMINĂ ÎN ÎNTUNERIC

Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o.
Ioan 1:5

Sentimentul că poți să te ascunzi pentru „micile prostioare” are la bază un comportament insuficient șlefuit. Zona de siguranță trasată de ascunziș este de fapt un mod de a te sustrage vizibilității. Nu vrei să fii văzut când faci un act care știi că nu este aprobat de ceilalți. Prin urmare, începi să eviți anumite persoane sau locuri, ocolești anumite relații care nu îți convin și poate chiar te sustragi timpului petrecut cu familia într-un proiect de viață consumat între prieteni de aceeași teapă cu tine. Acest model de viață reprezintă de fapt, în sens metaforic, un soi de întuneric.

Ioan profită de frumusețea vieții descoperite în Isus pentru a indica cu claritate cine poate remedia acest mod de viață. Este lumina! Sursa luminii este Duhul Sfânt, iar locul în care se poate dispersa întunericul este conștiința ta. De fapt, Duhul Sfânt este meseriaș pentru astfel de acțiuni. Funcția lui de bază este distrugerea oricărui tip de întunecime din viața ta. În căutarea conștiinței, vei descoperi cât de valoroase sunt îndemnurile venite din Evanghelie. Folosește aceste sclipiri ca să scapi de întuneric. Fiecare ocazie este o șansă în plus să scapi de zonele întunecate ale minții.

Roagă-te pentru lumina călăuzitoare a Duhului Sfânt.

Provocare: Cere Duhului Sfânt să-ți conecteze mintea la sursa luminii – Cuvântul divin.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor