TERAPIA PRIN IUBIRE

Preiubiților, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim și noi unii pe alții.
1 Ioan 4:11

Ascultă ediția audio aici.

Eram în camera de gardă. Se făcuse liniște. După o pauză scurtă, mi-am rotit privirea spre fereastră și am zărit licăriri de stele care își aruncau lumina până aproape de masa la care stăteam. Pe ușă, pășind agale, tristă și tăcută, între doi băieți la fel de triști, se afla doamna V. Venise să ceară ajutorul nostru, „al specialiștilor”.

„Cum să fac, Doamne, ca pe fața acestei mame să apară din nou zâmbetul pe care cei doi băieți l-au regăsit adesea când erau mai mici?”

Și Dumnezeu mi-a răspuns: 1 Ioan 4:11 – numai iubirea, iubirea lui Dumnezeu descrețește frunțile, chiar și ale bolnavilor.

Am aflat mai multe informații despre starea ei, i-am pus diagnosticul, episod depresiv sever, și mi-am notat pe fișă tratamentul medicamentos pe care o să i-l prescriu, dar nu l-am uitat pe cel de suflet: iubirea.

Dimineața devreme, când roua strălucea pe brândușele violete din curtea spitalului, cu mâna lipită de mâna ei, pășind încet afară, am întrebat-o:

– Cum este ziua de azi?

– Mi-e atât de greu să vorbesc! mi-a răspuns sfioasă și tristă doamna V.

– Atunci… doar ascultați!

Am cules câteva brândușe, exclamând:

– Dumnezeu vă iubește, uitați dovada! și i-am întins brândușele parfumate.

Fruntea i s-a descrețit și a zâmbit ușor.

A sosit momentul externării după trei săptămâni și… surpriză, înainte de a pleca, doamna V. mi-a oferit un buchet de brândușe culese de ea, spunându-mi:

– Dumnezeu vă iubește la fel de mult și pe dumneavoastră!

Zâmbetul de la final m-a îndemnat la reflecție. Citisem că s-au făcut studii cum că orice manifestare a iubirii către cineva te face să ai o toleranță mai mare la durere, chiar în bolile terminale, cum ar fi cancerul; crește nivelul dopaminei și al serotoninei, dându-ți o stare de bine, bucurie și fericire. Și este vorba de bucuria și fericirea durabilă.

Preaiubitule/o, te rog, astăzi, lasă-te iubit și iubește, risipește iubirea către cineva!

Iubește, ca să te faci bine; fă-te bine, ca să iubești!

 

autor: Rebeca-Filviana Martac

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor