DESPRINDEREA DE TRECUT

El le-a zis: „Veniți după Mine, și vă voi face pescari de oameni.” Îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El.
Matei 4:19-20

Îți amintești probabil de ocaziile când a trebuit să faci față orelor matinale. Acel chin nesfârșit prin care trebuia să treci străduindu-te să deschizi ochii. Era lupta pentru o nouă zi. Un nou program. O nouă agendă cu o sumedenie de obligații, răspunderi și planuri. Să te ridici, să renunți la așternutul cald și să te îndrepți spre robinetul cu apă rece. Nu e spectaculos și nici atrăgător. Dar… ai făcut-o!

Diminețile acelea reprezintă o mică metaforă din ceea ce face lucrarea Duhului Sfânt în viața ta. Dă-i ocazia să acționeze. Roagă-te pentru puterea Lui. Cere de la Dumnezeu curajul de a schimba lucrurile. Cu siguranță vei sesiza că furtuna care se pornește este irezistibilă. Când deschizi ochii să privești lucrările lui Dumnezeu, nu vei mai fi niciodată plictisit. Dumnezeu te atrage spre el. Dacă te ridici, încet și sigur te vei desprinde de trecut.

Acesta este procesul renașterii tale. Apropierea de Dumnezeu vine la schimb cu ruperea ta de trecutul înrobitor. Vei lăsa în urmă o viață uzată și un caracter ruginit. Când mergi cu Isus, mrejele nu mai au loc în rucsacul tău. Nu mai există atracția valurilor sau a nopților agonizante. Propunerea lui Isus este o invitație la o călătorie nouă. Vrei să încerci?

Roagă-te pentru renașterea vieții tale.

Provocare: Scoate din preocupările tale părțile întunecate ale trecutului tău.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor