LUMINA DUHULUI

Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, deodată a strălucit o lumină din cer în jurul lui.
Faptele 9:3

Fiecare dintre noi își are propriul drum. Ne mișcăm în funcție de interese, planuri și obiective mai bune sau mai puțin bune. Nu suntem singuri în ceea ce facem. Acceptăm tovărășia unor „prieteni” cu care ne ducem la capăt planurile. Funcționăm într-un relief dominat de o agendă personală. Practic, ne mișcăm în urma analizelor făcute aici între oameni. Dumnezeu prea puțin mai intervine în demersurile personale.

Pavel plecase spre Damasc cu toate documentele la zi. Mai puțin, confirmarea lui Dumnezeu. Nici prin gând nu i-a trecut că, pe drum, va avea o descoperire spectaculoasă. Într-un mod inedit, Dumnezeu i-a oprit înaintarea. Niciun prieten nu i-a sărit în ajutor. A fost doar el și Dumnezeu. Acest tip de experiență este unic. Duhul Sfânt poate interveni instantaneu, fără preaviz sau rezervare.

Cred că îți dai seama de faptul că lumina adusă de Duhul Sfânt nu doar te oprește să nu faci o faptă rea, dar te întoarce din drumul faptelor rele. Aceasta este consecința fundamentală a descoperirii Duhului Sfânt în viața ta. Întâlnirea cu lumina divină are efecte pe termen lung și nu se oprește doar la prezent. Cum ți se pare? Ești pregătit să treci prin lumina ce vine de la Duhul Sfânt? Astăzi ai putea lăsa lumina din cer să strălucească în viața ta.

Roagă-te să primești lumina Duhului Sfânt.

Provocare: Gândește, acționează și trăiește fiecare minut al zilei în lumina cerească.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video