MĂSURA DUHULUI

Nu vă îmbătați de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiți plini de Duh! 
Efeseni 5:18

Copilul era în brațele mamei sale. Purta o discuție simpatică. Sigur, raportat la nivelul vârstei, copilașul îi explica mamei măsura iubirii. O provocare dificilă. Definițiile nu sunt punctul forte al unui copilaș. În ciuda dificultăților, copilul gesticula cu emfază. „Te iubesc atââât de mult!” accentua copilul, în timp ce brațele sale se lărgeau și identificau cercul mare ca simbol al iubirii. Mama se arătă nedumerită. „Nu înțeleg!” răspunse ea gânditoare. „Te iubesc până la stele”, a replicat copilașul, ridicându-și privirea spre cer. Un efort copilăresc de a vorbi despre măsurile iubirii.

Cam la acest nivel ducem discuția despre noi când ne raportăm la călăuzirea Duhului Sfânt. Insistăm pe maturitatea noastră în ciuda vârstei, dar banalizăm copilărește importanța Duhului Sfânt. Reducem valoarea divină la elemente de grădiniță. Uneori ridiculizăm prin „destrăbălare” lingvistică valoarea centrală a inspirației divine. La modul cel mai sincer, care este măsura Duhului Sfânt din viața ta? Nu te opri la formule bisericești. Nu te ascunde după rugăciunile blazate și rostite în regim de intercity. Nu folosi experiența familiei pentru a înveli eșecurile morale. Măsura corectă a lucrării Duhului este plinul. Reușitele tale sunt garantate de umplerea rezervorului decizional.

Roagă-te pentru plinătatea Duhului Sfânt în viața ta.

Provocare: Înainte de a lua prima decizie astăzi, asigură-te că ai cerut lui Dumnezeu călăuzirea Duhului Sfânt.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor