STRIGĂTUL VINDECĂRII

Isuse, fiul lui David, ai milă de mine!
Marcu 10:47

Ai observat că ceaiurile care vindecă sunt amare? Au un scop definit: vindecarea. Le consumăm chiar dacă strâmbăm din nas, pentru că urmărim refacerea sănătății deteriorate. Principiul amarului funcționează leit și în domeniul mai puțin bătătorit al caracterului. Pentru a vindeca fracturile comportamentului, din nefericire, este nevoie de multă durere.

Una dintre cele mai neplăcute activități este să manipulezi lemnul fără mănuși. Bănuiești de ce? Așchiile blestemate. Nu iartă nici pe cei mai vigilenți lucrători. Am pățit-o pe pielea mea. Într-o ocazie m-am trezit cu o așchie minusculă infiltrată în deget. Disconfortul a devenit evident. Am crezut că o voi rezolva singur. Ce încumetare! Ochii nu mă ajutau să o reperez. Simțeam durerea. Știam că este acolo. Dar nu eram capabil să o scot.

A fost nevoie de cineva care să răspundă apelului meu. Eliberarea a venit, dar cu durere. Nu am putut să mă bucur de sănătate fără ca mai întâi să trec prin suferința provocată. Acest tipar se repetă ori de câte ori vei scoate așchiile din caracterul tău. În fiecare zi ai ocazia să apelezi la Isus. Asemenea orbului Bartimeu, evenimentele din viața ta se intersectează cu Isus. Folosește posibilitatea oferită să scapi de durere. Nu te preocupa de principiile amarului. Ele sunt necesare pentru o sănătate nouă.

Roagă-te să poți folosi timpul pentru a vorbi cu Isus.

Provocare: Invită-L pe Isus să scoată așchiile vorbirii necuviincioase din viața ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video