DOR DE VEȘNICIE

Îl voi vedea și-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, și nu ai altuia. Sufletul meu tânjește de dorul acesta înăuntrul meu.
Iov 19:27

Unii spun că „veșnicia” este un meniu pentru cei care și-au trăit viața pe pământ. Pentru tineri, subiectul nu are aderență. Aparent, afirmația pare ancorată în cursul firesc al lucrurilor. Vârsta este un impediment major pentru pensionari, dar nu și pentru tineri. Din acest motiv, orice abordare a ideii de veșnicie pentru generația de tineri pare contraproductivă.

Argumentul nu ține. Fii atent la un lucru: când moartea este limita cu care definești veșnicia, ajungi într-o fundătură fără ieșire. De ce? Există ispita de a crede că viața ta este un pachet de ani de care nu se atinge nimeni. Cu alte cuvinte, consumi deceniile de viață și apoi intră în calcul restul lucrurilor. Este o greșeală fatală. Destul să faci o plimbare prin cimitir și să urmărești câți tineri au sfârșit înainte de consumarea pachetului de ani.

Asociază cu acest demers și dorințele adânci ale sufletului pentru eternitate. Dorințele nespuse ale inimii care caută viața. Lupta pentru o viață lungă, pentru nemurire, pentru infinit, te copleșește din interior. Urâm moartea, iubim viața. Între cele două se află și bătălia pentru continuitate. Apelăm la dorințele profunde. Poți exclama ca Iov: „Îl voi vedea?” Împrietenește-te cu dorința ta adâncă și dă-i ocazia să-ți graveze în inimă dorul de veșnicie.

Roagă-te să păstrezi vie în inima ta dorința după Dumnezeu.

Provocare: Spune și altora despre veșnicie.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor