PE VREME BUNĂ SAU ÎN FURTUNĂ

Pot totul în Hristos care mă întărește.
Filipeni 4:13

Ascultă ediția audio aici.

La ce se referă Pavel când spune „pot totul” aflăm din versetele anterioare: „Ştiu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă.” Sărăcia, lipsa, criza pot să afecteze sănătatea pe multe căi: nutriție inadecvată, apă insuficientă, condiții de trai precare, îngrijirile medicale de slabă calitate, acces restrâns la educație, îngrijorare, anxietate, depresie. Pe de altă parte, bogăția în sine nu garantează o bună sănătate. Asemenea lui Solomon, mulți folosesc rău resursele, risipind sănătatea fizică, mintală și spirituală.

Pavel a învățat direct de la Domnul Isus cum să facă față ambelor situații. Cunoscând tot mai mult dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoștință, înțelege tot mai bine care sunt adevăratele valori și ordinea priorităților în viață. El privește „cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și este schimbat în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului”. În felul acesta, ajunge să experimenteze pace și bucurie chiar dacă îi sunt puse picioarele în butuci și nici nu-și pierde capul când ajunge pe culmile succesului.

Astăzi putem alege să rămânem în Hristos ca mlădița în viță, astfel încât Dumnezeu să poată să ne trimită în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică: „Tată!” (Galateni 4:6). Mintea este pregătită să învețe cum gândește Domnul Isus și pentru vremurile în care țarina rodește peste așteptări, dar și pentru crizele care se năpustesc ca furtunile furioase, amenințând să scufunde corabia. Sufletul învață să stea liniștit și potolit în brațele Tatălui, folosind înțelept binecuvântările primite. Sunt șanse mult mai mari ca sistemul imunitar să funcționeze frumos, așa cum a fost rânduit, să protejeze și să repare fiecare țesut din organismul uman. Suntem mai apărați de inflamația cronică și de procesele autoimune, care ne pot afecta pe multe căi, fie că este vorba de ateroscleroza care înfundă artere, fie de artrite sau ceea ce ne doare poate cel mai tare – degenerarea structurilor cerebrale. Când Hristos trăiește în mine, pot să fac alegeri înțelepte. Fie că mănânc, fie că beau, să fie pentru slava Lui!

 

autor: Sorin Moroșan

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor