DOAR TREI SUTE

Și Domnul a zis lui Ghedeon: „Cu cei trei sute de oameni care au lipăit, vă voi mântui și voi da pe Madian în mâinile tale.”
Judecători 7:7

De câți oameni este nevoie pentru a schimba un bec? Aceasta a fost întrebarea scrisă sub o fotografie în care un om cățărat pe masă și cu mâna întinsă încerca să desfacă un bec. La cele patru colțuri ale mesei erau alți patru inși. Lângă ei, un alt tip vocal încerca să ofere indicații prețioase echipei de intervenție. În tot acest timp, undeva înspre ușă, cineva ținea ușa deschisă și era pregătit cu scule să ofere instrumente de lucru celor care erau implicați în schimbarea banalului bec.

De câți oameni este nevoie să schimbi cursul unei situații ce pare cimentată irevocabil? Ce zici? De câți oameni este nevoie să depășești obstacolele ce par insurmontabile în dezvoltarea ta? E greu de estimat… Dar de cele mai multe ori, colindăm pe la unii sau alții cu speranța că vom putea rezolva dilemele. În esență, nu e nevoie de șase oameni să schimbi un bec. Dumnezeu nu a avut nevoie de o oștire pentru a nimici tabăra lui Madian ce amenința poporul său. Consecvent principiilor Sale, Dumnezeu poate cu „puțin” să facă mult mai mult decât crezi. În fond, înainte de a te asigura că ești pregătit să duci o bătălie, asigură-te că ești pregătit să-L folosești pe Dumnezeu în bătăliile tale. Asocierea ta cu Dumnezeul veșnic îți va aduce siguranța unei bătălii victorioase.

Roagă-te să umbli cu Dumnezeu în toate bătăliile tale.

Provocare: Mulțumește-I Domnului pentru ceea ce ai. E suficient să faci lucruri mici.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor