CUVINTELE UITATE

Când a înviat din morți, ucenicii Lui și-au adus aminte că le spusese vorbele acestea și au crezut Scriptura și cuvintele pe care le spusese Isus.
Ioan 2:22

Printre multele amintiri pe care le ducem prin articulațiile vieții se numără și cuvintele. Ai cântărit cât de importante sunt? Sigur, nimeni nu arhivează cuvintele. Le folosim în funcție de cadru. Cuvintele ne ajută să transmitem mesaje, să proiectăm atitudini calme sau virulente. Cât despre o memorie a ceea ce ai spus, nu-i așa, e prea mult… Și, ca o comedie a sorții, unele cuvinte sunt mai durabile decât altele. Uitate, dar nu moarte. Abandonate, dar nu îngropate.

Există cuvinte care ne urmăresc toată viața. Ele sunt opera celor înțelepți. Ne sunt adresate în scop curativ. Ele sfătuiesc, avertizează sau deschid observația profundă a cauzei. Aceste cuvinte sunt ca metalele prețioase: rare, la adâncime mare și cu valori foarte mari. Despre acest tip de cuvinte ne vorbește Evanghelia în dreptul ucenicilor. Ei au desconsiderat valoarea lor, fie au fost prea indiferenți, fie le-au catalogat drept surplus menajer. Totul s-a schimbat în ziua când Isus a înviat din morți.

Nu trebuie să pierzi. Nu trebuie să suferi. Nu trebuie să ajungi în punctul mort. Nu trebuie să agonizezi. Trebuie să dai credit, în fiecare zi, cuvintelor care organizează viitorul tău. Nu le cataloga drept nedemne, neimportante.

Roagă-te să prețuiești cuvintele lui Dumnezeu pentru tine.

Provocare: Recuperează cuvintele de valoare pe care le-ai abandonat fără remușcare.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video