PROVOCAREA ATINGERII

Apoi a zis lui Toma: „Adu-ți degetul încoace și uită-te la mâinile Mele și adu-ți mâna și pune-o în coasta Mea, și nu fii necredincios, ci credincios.”
Ioan 20:27

Mă pregăteam de culcare, când ușa se deschide și unchiul, cu zâmbetul pe buze, îi spune bunicii: „Poate veni Doru cu mine?” Aveam vreo 10-12 ani. Eram în vacanța de vară. Se terminase o zi de alergare și chicotit cu gașca de prieteni. Istovit de joacă, așteptam cu nerăbdare să mă pot întinde. Dar… bunica, militărește, îmi spune: „Repede!”  Într-o viteză supersonică m-am furișat pe ușă și am plecat cu unchiul.

Era noapte. O noapte vicleană. Luna era încolțită de câțiva norișori. Ne-am apropiat de pădure. Eu eram în spatele unchiului. Mi-a făcut semn să nu vorbesc. Îl urmam atent. La apropierea de pădure am fost curentat de frică. Gândurile întunecate au început să funcționeze. Dacă o fiară sau… un om rău se va năpusti peste noi. Paralizat de frică, am simțit cum mâna unchiului mă cuprinde. Miraculos, toate fricile s-au evaporat. Atingerea unchiului a adus calmul. Nu mai eram singur în bătăliile mele. Aveam siguranța celui de lângă mine.

În viață, unele teme nu le rezolvăm prin tenacitate și efort. Ele sunt mai adânci decât puterile noastre. Avem nevoie de atingerea lui Dumnezeu. Ca să depășești temerile ce îți asaltează tinerețea, caută și azi să pui mâna ta în mâna lui Dumnezeu.

Roagă-te să atingi experiența unei tovărășii adevărate cu Isus.

Provocare: Oferă o mângâiere cuiva abandonat.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor