ÎNTÂLNIREA NEAȘTEPTATĂ

Îngerul Domnului a găsit-o lângă un izvor de apă în pustie, și anume lângă izvorul care este pe drumul ce duce la Șur.
Geneza 16:7

Eram sigur că nimeni nu mă va putea observa. Mi-am calculat pașii și am plecat rapid în acțiune. Era forfotă mare. Lumea părea preocupată de produsele așezate pe tarabă. Mă gândeam: Cine să se uite după un biet amărât? Aveam pe atunci vreo doisprezece ani. Planul era simplu. Voi alerga și, în timp ce sunt în viteză maximă, voi întinde mâna, și mărul cel mai frumos din grămadă va fi luat.

Totul a decurs după planul pregătit de mine. Am luat mărul și, cu un efort disperat, am început să bag viteză. În timp ce gâfâiam, o voce stridentă se auzi în mulțime: „Doruuu!” Ca la o lovitură de bici, genunchii mi s-au înmuiat. O femeie hotărâtă se clătina venind spre mine. Văzuse toată faza. Și acum, dichisită cu tot arsenalul măiestru al omului dreptății, își pregătea artileria grea de cuvinte. Vorbea în rafale. Cuvintele sunau ca gloanțele puștilor de mitralieră.

M-a observat cea mai bună prietenă a mamei. Știam care va fi ultimul tun: cureaua mamei. Și nu am greșit. Am învățat ceva scump în ziua aceea: Viața te pune în fața unor întâlniri neașteptate. Noi nu luăm în calcul aceste întâlniri. Ele sunt un fel de ocazii ce te extrag din singurătatea gândurilor. Sunt încercările lui Dumnezeu de a te ajuta când ești eșuat. Domnul te găsește chiar când crezi că nu are cum să o facă.

Roagă-te pentru puterea de pătrundere a intențiilor divine.

Provocare: Urmărește să te întâlnești cu cineva pe care nu l-ai văzut o vreme îndelungată.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor