CINE ESTE CEL MAI MARE?

De aceea, oricine se va smeri ca acest copilaş, va fi cel mai mare in Împărăția cerurilor.
Matei 18:4

Nu este adevărat că adeseori suntem fascinaţi de lucruri care sunt cele mai mari, cele mai mici, cele mai înalte, cele mai lungi şi tot aşa? Se pare că avem o tendinţă naturală să comparăm lucrurile, să vedem care ajunge în vârf, după unele standarde.

Ştii care este cea mai mare creatură de pe pământ? Este balena albastră, un mamifer care poate cântări mai mult de 150 de tone şi poate avea 30 m lungime. Asta o face de 30 de ori mai mare decât un elefant, cel mai mare animal de uscat.

Cea mai mare pasăre este, desigur, struţul. Cel mai mare peşte este rechinul balenă, despre care se spune că are 18 m lungime şi cântăreşte până la 67 de tone. Cea mai mare reptilă văzută vreodată a fost un crocodil din sud-estul Asiei, care avea 10 m lungime şi cântărea mai mult de 3 tone. Poţi să-ţi imaginezi asta?

Cea mai mare creatură din lume care nu este pasăre, mamifer, peşte sau reptilă este calmarul gigant, care este ceva asemănător cu o caracatiță având două braţe ce pot atinge 10 m lungime. Şi este greu de crezut, dar există un fel de crab care trăieşte în Japonia şi are un corp care are 30 cm în diametru şi picioare care ajung să păşească la o distanţă unul de altul de 3 m. Cea mai mare insectă este gândacul african Goliat, de 15 cm.

În vremurile moderne nu a existat nici o fiinţă omenească mai înaltă de 2,43 m. Dar credem că Adam era de mai mult de două ori mai înalt decât oamenii care trăiesc azi, şi că descendenţii lui imediaţi erau, probabil, nu cu mult mai scunzi decât era el.

Într-un fel asemănător cu maniera în care ne comparăm cu animalele şi alte lucruri vii, deseori ne comparăm pe noi înşine cu unul sau altul şi credem că este mai bine să fii mai înalt, mai mare sau mai în vârstă. Dar nici un pic de laudă de sine nu ne va face mai importanți. Nu contează deloc, cu adevărat, cine este cel mai înalt sau cine este mai mare sau cine are cele mai bune note. Isus ştia ce valoare acordă Dumnezeu oamenilor şi El a spus că persoana care are acea atitudine de umilinţă pe care o are un copilaş, este cea mai mare în faţa lui Dumnezeu.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor