ANTRENAMENTUL DUHULUI SFÂNT

Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.
Matei 4:1  

În vara anului 1224, Francisco de Assisi se retrage în pădurile de la Verna, Italia. Cunoscut ca un pelerin al spiritualității și om temător de Dumnezeu, Francisco își propune să adâncească legătura lui cu Duhul Sfânt. Evită zgomotul, se retrage din mijlocul mulțimii și rămâne singur în pădurea de fagi a Vernei. Un loc de o liniște mormântală.

În căutarea împlinirii sale sufletești, obișnuit cu rugăciunea, cuvintele sfinte nu au putut să oprească puterea pasiunilor. Și-a propus să doarmă pe lutul rece al pământului. Și-a luat o lespede mare de piatră și a folosit-o ca loc de dormit. Astăzi, în acel loc este o mică încăpere din ceea ce se numește „sanctuarul San Francisco”.

Bătălia dintre rău și bine te va urmări mereu. În singurătate, vei întâlni cele mai înfricoșătoare fațete ale răului din tine. În lumea ta, vei întâlni versiunea urâtă a vieții tale. Ca să evadezi din asediul invizibil al răului, vei avea nevoie de Duhul Sfânt. Prezența divină te va ajuta să atingi piscurile înal­te ale reușitelor tale. Pentru aceasta, nu ocoli pustia. Pustia este locul unde nu mai vezi niciun drum. Este locul unde poți învinge dușmanul din tine. Cum? Ai nevoie de zile de autocunoaștere. Este antrenamentul făcut cu răbdare sub călăuzirea Duhului Sfânt. Te întrebi dacă ai putea trăi o astfel de experiență? Da.

Roagă-te ca Duhul Sfânt să-ți descopere propria ta condiție.

Provocare: Mergi cu Duhul Sfânt și urmează-i sfatul primit acum.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor