BUNĂTATEA ÎN ACȚIUNE

Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?
Romani 2:4 

Să nu uiți, astăzi, chiar dacă ești prins și ocupat cu acțiuni urgente, există o ființă din anturajul tău care merită toată atenția ta. Te-ai făcut mare prin puterea dragostei transmisă de mama ta. Te-a înconjurat cu empatie și emoție maximă. Doar ea știe câtă investiție a pus în creșterea ta. Știu că undeva în adâncul inimii ai un loc special.

Mama este persoana care ilustrează cel mai bine bunătatea despre care vorbește Scriptura. E bunătatea neatinsă de egoism. Privind-o, poți vedea întruchiparea bunătății. O poți folosi ca un haiduc, liber de constrângerile colectivității. O poți stoarce din toate unghiurile, smulgând fiecare strop răcoritor de bine. Însă… nu pierde din vedere că această formă de uzură a bunătății se întoarce ca un bumerang peste viitorul tău. Orice ocazie de bine, orice investiție pentru tine din partea celor care îți vor binele devin tot atâtea mărturii a ocaziilor pe care le pierzi sau le câștigi.

Nu ocoli ca un om legat la ochi tot binele din viața ta. Nu te lăsa înghițit de rutina zilnică și de acel tip de normalitate a vieții care te face să respiri mecanic. Nu ești o mașinărie. Ai suflet. Pune ochii pe bunătatea care se ivește în calea ta. Apucă ocazia și încearcă să fii mai bun.

Roagă-te pentru bunătate.

Provocare: Azi petrece un timp special cu mama. Spune-i un sincer și cald: TE IUBESC!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video