„CEI MAI NEÎNSEMNAŢI DINTRE ACEŞTIA” POT FI PĂSĂRILE

Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.
Matei 25:40

În context, „aceşti foarte neînsemnaţi” sunt oameni. Dar pot fi şi păsări. Când petrolierul grec Delian Apollo a eşuat în Tampa Bay, Florida, acum câţiva ani, pe o parte a lui s-a produs o tăietură de un metru. Petrol gros şi neprelucrat s-a revărsat în apă şi, înainte ca scurgerea să fie oprită, se scursese destul petrol ca să acopere 200 km pătrati din golf.

În timpul nopţii, petrolul gros, lipicios şi negru s-a răspândit peste golf în câteva zone de plajă, chiar în sus, spre izvoare şi iazuri, unde mii de raţe şi cufundari dormeau în pace. Ca rezultat, păsările au fost acoperite cu petrol.

Era un dezastru, şi mii de oameni au venit să ajute Societatea Audubon să salveze păsările acoperite de petrol. Această treabă era extrem de dificilă întrucât curăţarea murdăriei lipicioase de pe penele păsărilor cerea să se folosească o soluţie care să dizolve petrolul fără să atace păsările. A fost folosit un amestec de ulei vegetal şi mălai.

Timp de mai mult de o săptămână, operaţia de salvare a continuat neîntrerupt. Zi şi noapte, oamenii plecau în bărci de-a lungul plajei şi chiar înotau în apele uleioase ca să salveze păsările prinse în capcană. Mai mult de 4000 de păsări, cele mai multe fiind raţe, au fost curăţate şi luate acasă de oameni, ca să aibă grijă de ele şi să le hrănească, până când puteau să le dea drumul.

Cât de multe dintre acestea au trăit? Probabil, nu mai mult de 10% din cele salvate au supravieţuit tuturor dificultăţilor cauzate de accident. În operaţii asemănătoare, în alte zone, rata de supravieţuire a fost între 5% şi 12%. Unii se miră de ce toţi aceşti oameni petreceau nenumărate ore în ploaie şi frig ca să salveze păsări care vor muri, probabil, oricum.

Câţi din cei pe care Isus încearcă să-i salveze vor fi salvaţi? Câţi din cei pe care noi încercăm să-i salvăm în colaborare cu El, vor fi salvaţi? Totuși, când încercăm să-i ajutăm pe alţii, facem acest lucru pentru Isus.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor