PRESIUNEA DECIZIEI

Și eu voi posti odată cu slujnicele mele; apoi voi intra la împărat în ciuda legii și, dacă va fi să mor, voi muri.”
Estera 4:16 u.p

În viață întâlnim situații-limită când decizia nu mai poate fi amânată. Orice amânare produce consecințe inevitabile asupra ta și a celor care sunt legați de tine. Vei continua să manevrezi timpul împreună cu gașca ta sau vei pune capăt? Vei investi în viitorul tău și vei pune mâna pe carte sau vei continua să pierzi zilele hoinărind printre nimicuri? Vei renunța la viciile ce îți spulberă sănătatea sau te vei afunda tot mai adânc în ele?

Estera a fost pusă într-o situație complexă. Prezentarea în fața împăratului presupunea asumarea riscului de a-și pierde privilegiile și, în final, viața. A decis să-și urmeze planul lăsându-se deliberat în mâinile lui Dumnezeu. Presiunea din jur a fost dramatică. Își va vedea de fericirea ei sau se va gândi la drama celor din jurul ei? Decizia a fost fermă. Voi merge indiferent de consecințe.

Poți continua să respiri aerul neasumării niciunei decizii importante. Să te plimbi prin arealul vieții gândindu-te doar la prezent. Sau… să ataci frontal presiunea exercitată asupra ta de factorii din jur. Să accepți că decizia pentru tine și cei din jur nu trebuie amânată. Să recunoști că schimbarea ta poate începe astăzi. Credința ta se poate oțeli printr-o decizie fermă, indiferent de costuri, de partea binelui și a principiilor eterne.

Roagă-te pentru asumarea deciziilor la timpul prezent.

Provocare: Nu amâna pentru mâine decizia ce trebuie luată astăzi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor