PARADOXURILE BLESTEMATE

„Dacă vrei să fii desăvârșit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai , dă la săraci, și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă.”
Matei 19:21

 

Ai trecut și tu prin momente delicate. Să faci anumite activități, sau să treci prin situații în care, de dragul păcii ai lăsat de la tine și i-ai păcălit pe toți cât de bun ești. Eu am jucat acest rol în adolescență. „E timpul să mergi la biserică” îmi spunea mama, în timp ce tot trupul meu se revolta strașnic împotrivă. Îmi mușcam limba, și cu nervi întinși la maxim, mă străduiam să transmit imaginea băiatului credincios.

Pe scaunul bisericii, eram ca un butuc rătăcit prin grădină. Vizibil și total absent. Rupt de realitatea din jur, evadasem în libertatea minții. Cutreieram printre tablourile neștiute ale gândurilor. Mama era fericită. Fiul ei era la biserică. Acest tipar odios m-a făcut să par un exemplu de urmat. Deși, hai să fim serioși: ai copia un exemplu în care paradoxul e atât de tainic?

Contradicțiile sunt comune. În diferite situații, la nivele variate le îmbrățișăm conștient. Ne jucăm cu ele. Ne formăm un demers periculos. Tânărul bogat a venit la Isus, doar ca să plece de unde a venit. Intenție bună, conținut devastator. Din nefericire, contradicțiile ne scot de pe traseul biruinței. Ele ne compromit ocaziile de creștere.  În esență, devin distructive pentru viitorul nostru.

Roagă-te să poți urmări sinceritatea în faptele tale.

Provocare: aruncă măștile prin care ai ascuns compromisurile din viața personală.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor