TOVĂRĂȘIILE RELE

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.”
1 Corinteni 15:33

Mi-a căzut în mână o fabulă interesantă. O colonie de iepuri era alimentată regulat cu iepuri aduși din sălbătăcie. Cei din colonie arătau foarte bine: îngrijiți, hrăniți cu delicatese, condiții de viață premium. Și-au dezvoltat un comportament domestic. Cei aduși de afară erau surprinși de comportamentul neatent, indiferent al celor din colonie. Observau că, din în când în când, câte un iepure din colonie dispare. Era de obicei cel care arăta cel mai bine. Când au întrebat: „De ce dispare câte un coleg dintre noi și nu se mai întoarce?”, cei vechi le arătau curioșilor condițiile de viață. Nu băga de seamă, viața merge înainte. Așa se face că fiecare iepure nou, cu timpul, se acomoda la condițiile noi. Doar… viața merge înainte. Fără niciun efort, în colonia de iepuri toți își pierdeau deprinderile avute în libertate. Prietenii lor aveau un efect dominator asupra celor care intrau între ei.

Remarcabilă fabula prin conținutul final. Orice tovărășie, sau prietenie, are efect asupra obiceiurilor pe care ți le formezi în viață. Ar fi o dramă impardonabilă să crezi că ești imun la această situație. Nu te crede zmeu. Viața nu e poveste și nici o fabulă. În condițiile reale de viață, cei cu care te însoțești îți pot marca destinul. Caută să nu te rătăcești prin tovărășii care îți distrug obiceiurile bune.

Roagă-te să poți cultiva obiceiuri valoroase în prieteniile tale.

Provocare: Stabilește-ți obiective înalte în viață și atinge-le împrietenindu-te cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor