PRIETENIILE LUMEȘTI

Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu.
Iacov 4:4

Una din nevoile cruciale ale tinerilor este prietenia. O zonă de confort social, unde dispar tensiunile generate de valorile impuse de alții. Intri în cercul de prieteni pentru că îți plac valorile care sunt urmărite acolo. Dacă ai avea timp să urmărești grupurile de prieteni, vei vedea că sunt dominate de interese comune. Unii sunt împreună pentru că toată ziua bat mingea pe terenurile de sport. Alții merg împreună pentru că sunt atrași de interesul pentru gândaci sau alte vietăți minuscule. Prieteniile sunt locul unde interesul nivelează diferențele și îți oferă cadrul pentru eliberarea de judecata altora.

Toate prieteniile vin cu un preț. Fie e vorba de timp, fie e vorba de un anumit tipar în îmbrăcăminte. Sau poate că e vorba de un anumit ritual pe care trebuie să îl accepți. În spatele grupului de prieteni este un cod ce dezmembrează bucată cu bucată ceea ce ai fost înainte. Unii își schimbă freza, alții își schimbă pantofii, alții își calibrează vorbirea. De fiecare dată, prieteniile te despart de ceea ce ai prețuit, ai dobândit sau moștenit din partea celor pe care îi treci în plan secund. În acest fel, prieteniile cu cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, te dezlipesc, într-un final, de Însuși Dumnezeu. Acestea sunt prieteniile lumești, cele mai periculoase.

Roagă-te să alegi cu atenție azi prieteniile pe care să le păstrezi.

Provocare: Fă-ți un prieten nou care să te atragă spre Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor