ÎNCĂPĂȚÂNAREA MINȚII

Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
Romani 1:28

„Lăsați-mă în pace”, striga tânărul, lovind cu o bâtă de baseball tot ce găsea în cale: televizor, mobilier, oglindă, măsuțe, peretele nou-zugrăvit. Părinții nu-l puteau opri. Au încercat să-l convingă de consecințele actului său. Zadarnic. Nimeni nu avea acces în acele clipe la tabloul de comandă al voinței lui. Nu s-a oprit decât după ce oboseala și-a arătat colții. Istovit, a aruncat bâta și s-a așezat jos. Cu capul plecat între palme, răsufla greu. Se străduia să rămână erou până la capăt. Dar după câteva clipe a izbucnit într-un plâns necontrolat. Eliberat de sentimentele de ură, reîntors la realitatea evidentă, a început să vadă ce izbutise să facă cu un cap incontrolabil.

Uneori ne pierdem capul! Înțelegi… vorbim de pierderea minții, a rațiunii. Suntem cu circuitele blocate și acționăm din inerție. E profilul eului care rătăcește printre minutele din viață. El și lumea lui. Fără inputuri exterioare, fără semnale de la cei dragi, fără inspirație de la Dumnezeu. Este mintea încăpățânată. Ferecată. Un mod sigur de a distruge totul. Fără Dumnezeu activ în minte, efectele sunt usturătoare.

Roagă-te să scapi de încăpățânare.

Provocare: În loc să numeri până la zece ca să eviți un răspuns greșit, folosește rugăciunea în gând, ca un mod de a răspunde valului de încăpățânare. Dumnezeu îți va oferi răspunsul Său.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor