ÎNSTRĂINAREA DE VIAȚĂ

Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decât părinții mei.
1 Împărați 19:4 u.p.

Ai avut ocazia să întâlnești situații sau persoane ce erau de pe altă planetă? Pare nostim să vorbești pe planeta aceasta despre cei care par a fi străini de lumea noastră. Sunt convins că la nivel teoretic ai trecut prin ocazii în care te-ai confruntat cu astfel de subiecte.

Similar, la un alt nivel, există posibilitatea reală să ne înstrăinăm de propria viață. Să trăim într-o lume creată de propria gândire și total ruptă de realitate. Ilie, din nefericire, a trecut prin acest labirint horror. De pe culmile succesului s-a trezit într-o ipostază a chinului. Sufletește era străin de viață: „Ia-mi sufletul!”

Dintre bătăliile adevărate ale istoriei, cea mai mare se va da la porțile inimii tale. Condiția păcatului te va mutila sufletește. Te va alerga după himere, în timp ce îți va șopti mereu că ești într-o formă optimă. Ce e mai crud decât să spui unui bolnav că este sănătos tun.

Dragul meu, azi, oprește-te și vezi pe ce planetă ești. Fii cu picioarele pe pământ și abandonează drumul care te înstrăinează de viața reală. Indiferent câte conexiuni ai realizat cu lumea seducătoare, îți cunoști zona de interes personală, întoarce-te spre adevărata viață descoperită în Domnul Hristos.

Roagă-te azi pentru vedere. Să vezi cu ochii sufletului nevoile tale.

Provocare: Fă-ți ordine în muzica pe care o asculți. Cântă sau ascultă imnul: „Vorbește-mi tu, Isuse.”

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor