IGNORAREA ÎNȚELEPCIUNII (DEZRĂDĂCINARE)

Dar Roboam a lăsat sfatul pe care i-l dădeau bătrânii și s-a sfătuit cu tinerii care crescuseră cu el și care erau împrejurul lui.
1 Împărați 12:8

Te enervezi din când în când? Toți o facem. Uneori ne-am dori să fim lăsați în pace de cei mari, știi tu…, de părinți. Uff… Cât de supărătoare este mustrarea! Să taci, să asculți, să faci, fără să ripostezi. Cum poate adultul să îți curme dreptul de a profita de vârstă și de a testa micile plăceri nevinovate?

Autoritățile din Târgu Jiu au fost alertate. Un tânăr tocmai s-a distrat cu un obiect ascuțit pe Coloana Infinitului. Din rațiuni neconcludente și izvorâte dintr-o doză ciudată de plăcere statică, „s-a distrat” doar ca să constate că este luat pe sus de polițiști și dus la secție. Acolo avea să motiveze că s-a plictisit, iar „mâzgăleala” de pe corpul Coloanei Infinitului l-a făcut să simtă plăcere. Inconștient. Fără înțelepciune. Știi, plăcerea este capabilă să rupă echilibrul dezvoltat de predecesori prin darul înțelepciunii. Valorile de astăzi sunt moștenite de la îna­intașii noștri. Poți refuza sfatul lor înțelept și poți da frâu liber plăcerii. În cele din urmă, plăcerea va dezrădăcina valorile tale de viață.

Roagă-te să poți evita capcana ascunsă a plăcerilor nesănătoase. Ele distrug toată moștenirea valoroasă. Dumnezeu ți-a oferit părinți și adulți ca un pendul al timpului. Ascultă îndrumarea lor.

Provocare: Ia-ți cinci minute să le spui părinților cât de mult valorează ei pentru tine. Azi oferă-le o îmbrățișare sinceră.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video