BALANSUL ÎNTRE LUMINĂ ȘI BEZNĂ

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Și a fost lumină.
Geneza 1:3

Eram legat la ochi și apoi lăsat să prind tinerii ce își schimbau locurile și treceau pe lângă mine. O stare ciudată. Fără lumină, eram redus la stadiul de legumă. Mă mișcam în toate direcțiile, dar fără eficiență. Fără repere, într-o lume a beznei, voința îmi era redusă la neputință – rațiunea fracturată, iar intențiile toate – anulate.

Când Helen Keller, prima persoană oarbă și surdă care a absolvit un colegiu, a fost întrebată: „Este ceva mai rău pe lumea asta decât să fii orb?”, a răspuns, fără ezitare: „Să ai ochi și să nu vezi!” Adică!? Să alegi o viață a ascunzișului. Să trăiești în aparențe. Să te refugiezi în bezna compromisului. E varianta ce ți se servește prin cuvinte prețioase ca autonomie, autodeterminare, viața privată. În timp ce cauți să-ți dezvolți sinele utilizând cuvinte mari, s-ar putea să te pierzi pe tine într-o lume fără ieșire.

Nu uita! Dumnezeu ne-a dăruit lumina. O ai la îndemână zi de zi. E Cuvântul divin. Prin lumina Cuvântului suntem deosebiți. Viața devine vizibilă, faptele — transparente și, prin noi, se creează contrastul față de lumea întunericului. Roagă-te să biruiești ispita de a ascunde faptele.

Provocare: Descoperă în viața ta un obicei rău care te face să ocolești lumina. Prin rugăciune, cere-i lui Dumnezeu să te scape de povară și să-ți ofere lumina Lui ca o călăuză în viața personală.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video