VICTORIE

În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.
Ioan 16:33

Una dintre marile noastre aspirații este aceea de a reuși, de a controla și de a fi deasupra – de a fi învingători. O asemenea motivație stă la baza marilor competiții și confruntări umane și cu precădere la baza marii lupte dintre bine și rău, dintre lumină și întuneric, dintre ființă și neființă. Existența și dramatismul acestei mari lupte dintre Dumnezeu și Satana sunt cât se poate de evidente și tulburătoare.

Învățătorul oamenilor le-a spus ucenicilor Săi că lupta este dură, plină de pierderi și sacrificii, dar un lucru rămâne sigur: El este Învingătorul definitiv și ireversibil al marii lupte. Având în vedere această realitate, ucenicii trebuiau să aibă curaj și să se implice în confruntare plini de credință și speranță în victoria lor finală. Această biruință a fost deja câștigată și așteaptă să fie conferită și urmașilor Săi.

Bătălia credinței nu se dă undeva dincolo de viețile noastre, pe un câmp de luptă care să nu ne afecteze fizic și emoțional. Terenul vieții noastre este spațiul în care are loc încleștarea forțelor întunericului și ale puterii, iubirii și dreptății lui Dumnezeu. Noi suntem combatanți cu normă întreagă în această bătălie. Nu primim permisii, nu ne luăm concedii și nu suntem absolviți de asprimea și dificultățile acestei lupte spirituale.

Îndrăzneala recomandată de Isus ne susține moralul, care este foarte important în atingerea victoriei. În timp ce este deja a Domnului, biruința devine treptat și a noastră, datorită atașamentului nostru față de cauza lui Dumnezeu și față de adevărul Său. Puterea de a duce luptele Domnului și răbdarea sfinților de care avem nevoie vin tot de la Dumnezeu, prin har și prin credință.

Cum mă pregătesc pentru triumful cauzei lui Dumnezeu, în ciuda atâtor semne ale eșecului și slăbiciunii ființei umane și a bisericii Sale?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor