VÂRF

A treia zi, Avraam a ridicat ochii și a văzut locul de departe.
Geneza 22:4

Locul ales de Dumnezeu pentru experiența de vârf a vieții lui Avraam a fost muntele Moria. Acolo, Avraam avea să demonstreze maturitatea credinței, iar Dumnezeu avea să Își arate puterea prin purtarea Sa de grijă. În mod profetic, Avraam l-a asigurat pe Isaac că Dumnezeu va purta de grijă jertfei pe care ei aveau să o aducă. Când s-au apropiat de munte, a fost suficient ca Avraam să-și ridice ochii și Duhul Sfânt a și activat în mintea patriarhului detaliile de identificare a locului de jertfă, stabilite în consens cu Dumnezeu.

Vârful muntelui Moria, ca și cel al muntelui Sionului, din apropiere, nu excelează prin altitudinea amețitoare pe care ar avea-o. Înălțimea acestor doi munți este dată mai degrabă de amploarea semnificației evenimentelor petrecute acolo.

Muntele Moria devine consacrat serviciului jertfelor, prin care Dumnezeu va purta de grijă ca viețile închinătorilor Săi să fie păstrate curate și libere de păcat. Muntele Sionului va deveni locul virtual al reședinței lui Dumnezeu, de unde conduce treburile întregului pământ.

Când cei 144 de mii vor sta pe muntele Sionului (vezi Apocalipsa 14:1-5), aceasta va fi o încununare a întregii experiențe de salvare a rasei umane, pe care aceștia o reprezintă. Vârful muntelui Sionului este un pisc al planului de salvare al lui Dumnezeu. Va fi o sărbătoare a triumfului și a așezării din nou a lucrurilor.

De pe acest vârf, veșnicia – care stă să înceapă – este la un pas distanță în timp și spațiu.

Am atins deja unele vârfuri ale experienței mele academice, profesionale și spirituale? Care sunt următoarele obiective pe care vreau să le ating?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor