VALOARE

Un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare și a fi iubit prețuiește mai mult decât argintul și aurul.
Proverbele 22:1

O bogăție mare se poate evalua în cifre cu multe zerouri, dar o imagine publică de calitate este de mai mare preț. Respectul din partea celorlalți și respectul de sine sunt mai importante decât o proprietate materială personală impresionantă. Caracterul este mai important decât bunurile materiale pe care le deținem și care ne pot asigura un confort personal sporit.

Valoarea unui lucru ne ajută să apreciem efortul și sacrificiul necesare pentru a-l dobândi și a-l păstra. Parabola perlei de o valoare excepțională și cea a comorii neștiute ne ajută să înțelegem valoarea lucrurilor spirituale în comparație cu cele materiale.

Dispoziția celui care găsește mărgăritarul sau comoara de a vinde totul pentru a face rost de suma pentru cumpărarea nestematei sau a ogorului ne dă o imagine despre disponibilitatea noastră de a acorda atenție și prețuire valorilor eterne aflate în competiție cu cele trecătoare.

Oamenii de valoare se bucură de respectul și aprecierea celor din jur, iar când valoarea lor atinge și domeniul spiritual, atunci ei se bucură și de aprecierea sporită a lui Dumnezeu. O asemenea dimensiune a vieții ne face să trăim o bucurie pe care ceilalți nu o pot nici cunoaște, nici aprecia.

Bucuria salvării este o răsplată în sine, de care avem parte deja în timp ce așteptăm bucuria deplină a Stăpânului, la coborârea Sa în slavă. Valoarea noastră personală este dată de măsura în care Îi aparținem lui Dumnezeu cu ceea ce avem și suntem.

De aceea consacrarea noastră zilnică este exercițiul spiritual absolut necesar.

Pot constata cei din jur că valoarea mea personală este în creștere la bursa cerului?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor