TRIBUT

Spune-ne dar, ce crezi? Se cade să plătim bir Cezarului sau nu?
Matei 22:17

Când a fost întrebat despre birul solicitat de cezar, Isus a răspuns cuprinzător. Este normal să dăm cezarului ce i se cuvine, dar să nu uităm să Îi acordăm și lui Dumnezeu partea care este exclusiv a Lui. Vorbim în principal despre bani, dar nu numai despre ei este vorba aici. Cezarul solicită nu numai tributul de bani, ci și pe cel de supunere și ascultare. La fel, și Dumnezeu. Tributul este mai mult decât o sumă de bani, este fidelitate, respect și dedicare.

Tributul trebuie oferit la timp și permanent, atâta timp cât durează relația din care se naște această obligație. În cele mai multe cazuri, restanțele și restanțierii la plata tributului nu au o existență prea liniștită și comodă.

Seriozitatea și consecvența sunt de dorit și funcționale. Atunci când ai datoriile către stat plătite la zi, poți avea și pretenția îndreptățită de a beneficia de serviciile sale.

Mai există o formă de tribut care merită luată în considerare. Tributul pe care îl datorăm personalităților care ne-au marcat pozitiv viața. Acești oameni pot fi dascăli și părinți, prieteni și colegi sau VIP-uri din lumea artei și a vieții publice. Comemorarea acestor nume este un tribut legitim și binecuvântat. Un asemenea tribut nu costă mulți bani și nici nu are reguli stricte, dar prezintă binecuvântări evidente. Amintirile reînnoite se dovedesc a fi de folos multiplicat de atâtea ori de câte ori le reactivăm.

Căror persoane din viața mea le datorez un tribut de onoare? Cum îmi administrez marile amintiri?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor