TRECERE

Chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi.
2 Corinteni 4:16

Marea noastră trecere rămâne o realitate solicitantă, în ciuda tuturor compensațiilor oferite de devenirea noastră spirituală. Înnoirea omului spiritual din noi încearcă să facă față trecerii noastre fizice.

Totuși, o realitate rămâne incontestabilă: îmbătrânim. Acest lucru este inevitabil, cu toate neajunsurile pe care le aduce cu ea oboseala anilor.

Ne mângâiem totuși cu gândul că trecerea noastră nu a fost în zadar. Lăsăm în urmă un model de viață și realizări de care vor beneficia poate alții. Sentimentul utilității ne ajută să gestionăm mai ușor durerea trecerii prin viață. Mai sunt, desigur, și nereușitele pe care le lăsăm în urmă, dar, dacă ele pot să-i ajute pe alții să le evite, atunci nici acestea nu sunt o pierdere prea mare.

Realitatea este că toate trec. Inclusiv copilăria și tinerețea au un curs și un parcurs. Chiar și spontaneitatea și energia lor trec, pentru a nu se mai întoarce niciodată. În acest caz trebuie să ne adaptăm atitudinile și mentalitățile la acest vuiet implacabil al trecerii. Să ne trăim fiecare etapă a vieții beneficiind din plin de avantajele lor și diminuând inconvenientele.

Ne putem face trecerea frumoasă sărbătorind-o. Să sărbătorim adolescența, maturitatea, căsătoria, nașterea copiilor, creșterea lor și pensionarea noastră. Putem transforma trecerea într-o succesiune de sărbători ale ei.

Dacă marea noastră trecere este o călătorie a credinței și a iubirii de Dumnezeu și de oameni, speranța ne va însoți la fiecare pas și dincolo de capătul ei.

Dacă sunt în mod inevitabil trecător, cum îmi pot face trecerea o sărbătoare continuă?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor