TORȚĂ

Mijlocul să vă fie încins și făcliile, aprinse.
Luca 12:35

Învățătorul oamenilor vorbea despre nivelul de vigilență și echipare a slujitorilor pentru a fi în măsură să-l primească în mod corespunzător pe stăpân atunci când se va întoarce la o oră târzie din noapte.

Dacă îi va găsi în stare de alertă și capabili de intervenție, el însuși îi va servi la o masă festivă organizată special pentru ei. Bucuria stăpânului va fi mare, iar a servitorilor, și mai mare.

Ca repere ale pregătirii și stării de veghe sunt precizate două caracteristici care trebuie avute în atenție: purtarea corespunzătoare a ținutei și dotarea cu o sursă adecvată de lumină. Încingerea mijlocului era semnul că ținuta este în ordine, iar torța avea să se dovedească foarte utilă în luminarea drumului stăpânului și a locului unde se va desfășura masa de sărbătoare de acasă.

Făclia era confecționată dintr-un mâner suficient de lung și rezistent la foc, care să susțină amestecul de combustibili îmbibat în suportul absorbant al acesteia.

O asemenea torță avea nevoie de grijă și de mânuire atentă, pentru a nu se stinge din lipsă de alimentare cu combustibil și pentru a nu provoca incendii accidentale.

În sens figurat, fiecare dintre noi avem o torță care luminează prin puterea exemplului și a comportării noastre. Creștinul duce o lumină prin viața lui și astfel el însuși este o lumină în întunericul și noaptea lumii din jur. El trebuie să-și mențină torța arzând și să fie atent să nu rănească pe cineva cu lumina pe care o poartă. La venirea Stăpânului, fiecare purtător de lumină va fi onorat cu o primire și o recompensă divină.

Cum îmi întrețin în mod regulat și consecvent torța în stare de funcționare optimă?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor