ȘTIINȚĂ

Să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei.
Coloseni 2:2,3

Știința este suma informațiilor și cunoștințelor teoretice și experimentale cuprinse într-un sistem coerent, care poate oferi interpretări ale fenomenelor și soluții practice eficiente. Principala preocupare a științei este căutarea informațiilor prin cercetare și transmiterea acestora către practicieni, tehnologi și producători.

Produsul final al științei ar trebui să fie regăsit în confortul și siguranța umanității. Din nefericire însă, o bună parte a științei este dedicată așa-zisei cercetări militare sau industriei de apărare, adică tehnologia distrugerii și a morții. Dureros, dar adevărat. Dureros de adevărat.

Apostolul Pavel le scrie colosenilor despre Hristos, în care sunt ascunse toate comorile științei. În această vorbire figurată, Isus este prezentat ca deținătorul tuturor cunoștințelor și informațiilor salvatoare din păcat. În El este și sistemul însuși prin care cunoștințele devin operabile în vederea confortului și siguranței vieții acesteia și a celei viitoare. Hristos este operatorul principal al sistemului integrat prin care păcatul este îndepărtat și neprihănirea este instalată în loc.

Industria de război a lui Dumnezeu este menită să îi protejeze pe cei credincioși de săgețile incendiare ale lui Satana și să purifice universul de păcat și păcătoși.

Știința lui Dumnezeu înnobilează viața aceasta și pregătește cadrul și conținutul pentru viața viitoare. Această știință a sfinților cere interes și cercetare din partea noastră, pentru a fi utilizată în mod corespunzător spre salvarea noastră și slava lui Dumnezeu.

Cum să-mi însușesc mai multă știință și înțelepciune care duc la salvare?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor