SUSȚINERE

El este mai înainte de toate lucrurile și toate se țin prin El.
Coloseni 1:17

Începutul unui lucru este primordial, iar susținerea lui este esențială. Scopul pentru care este creat ceva poate fi atins numai dacă respectivul lucru poate funcționa suficient de mult. Stabilitatea și continuitatea dau adevărata valoare de întrebuințare oricărui produs aflat în circulație și folosință.

Întregul sistem al creației lui Dumnezeu își are originea în Creatorul lui și continuă să funcționeze tot datorită Lui. Sincopa păcatului a pus semnificativ în pericol stabilitatea și continuitatea întregii creații legate de planeta noastră răzvrătită. În acest context, Creatorul a coborât aici jos, printre noi, să depaneze sistemul cu propria Sa jertfă.

A fost un preț imens pe care l-a plătit, dar dragostea nu stă să-și facă socoteala în mod egoist și mercantil. Isus a dus lucrurile până la capăt. Astfel El a devenit nu numai Creatorul perfect al lumii, ci și Salvatorul și Răscumpărătorul ei.

Susținerea pe care o oferă Dumnezeu lumii noastre nu se limitează la asigurarea funcționării permanente a vieții prin perpetuare, ci ea privește și transfigurarea vieții printr-un salt calitativ inimaginabil.

Viața veacului ce va veni își are izvorul tot în Dumnezeu, la fel ca și viața aceasta. Întreținerea vieții viitoare de-a lungul nesfârșirii timpului este tot în mâna Celui care are toate lucrurile sub control.

Toate aceste atribute Îl fac pe Dumnezeu vrednic de toată lauda și adorația noastră.

Sunt eu suficient de conștient de gradul avansat de dependență în care mă aflu față de Dumnezeu, care este Creatorul și Susținătorul vieții mele prezente și viitoare?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor