SÂNGE

Aceștia (îmbrăcați în haine albe) vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului.
Apocalipsa 7:14

Atunci când se află la vedere, sângele este un semn al suferinței. Pierderea de sânge poate fi un semn grav al riscului de pierdere a vieții însăși. Vederea sângelui produce îngrijorare. Unii nici nu suportă să vadă sânge. Pentru donatori, sângele propriu devine o posibilitate de a salva viața cuiva, iar pentru cel care are nevoie de transfuzie, sângele celorlalți rămâne singura lui speranță. Pentru sistemul medical, sângele este permanent o sursă de îngrijorare și de acțiune de promovare a donațiilor și donatorilor.

Din punct de vedere spiritual, sângele este un simbol al salvării prin sacrificiul Fiului lui Dumnezeu. Din punct de vedere fizic, sângele pătează îmbrăcămintea, dar, spiritual vorbind, sângele este singurul agent de spălare și purificare a vieții și caracterului. Cum are loc acest proces de curățire și albire?

Spălarea hainelor și albirea lor în sângele Mielului este metafora care ilustrează practicarea neprihănirii lui Hristos, prin credință. În mod concret, viața noastră este eliberată de petele și murdăria păcatului, atunci când, prin credință, ne adresăm lui Isus în rugăciune rostită cu încredere și speranță, cerând iertare pentru păcatele noastre.

Când ni se acordă și primim iertarea divină are loc o tranzacție în templul din ceruri, în care sacrificiul sau sângele Salvatorului este moneda de schimb a îndreptățirii noastre înaintea lui Dumnezeu și înaintea lumilor necăzute. Astfel, sacrificiul de pe Golgota al Mielului lui Dumnezeu devine placa turnantă a salvării noastre din păcat.

Ar trebui să folosesc zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi ocazia de a-mi reglementa starea de păcătoșenie și neprihănire cu Dumnezeu, prin sângele Fiului Său? Sau este suficient să mă gândesc la acest lucru când mă pregătesc pentru Cina Domnului?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor