ROL

Domnul a zis lui Moise: „Iată că te fac Dumnezeu pentru Faraon, și fratele tău Aaron va fi prorocul tău.”
Exodul 7:1

Pentru misiunea de a pregăti și a pune în aplicare planul lui Dumnezeu de eliberare a lui Israel din Egipt, Moise și Aaron trebuiau să împlinească un număr de roluri rarisime încredințate vreodată oamenilor. Moise trebuia să joace rolul lui Dumnezeu în fața faraonului, iar Aaron trebuia să fie profetul, purtătorul său de cuvânt.

Pentru faraon, acesta nu era un lucru nou, din moment ce el însuși era considerat o zeitate, care cerea adorare și supunere de la poporul său.

O parte însemnată a misiunii noastre personale se materializează prin rolurile pe care le avem de îndeplinit. Rolul este o ipostază sau o relație în care ne putem afla, precum și comportamentele pe care această situație ne obligă să le arătăm.

Pentru unele roluri suntem mai pregătiți și ni se potrivesc, alte roluri trebuie învățate și aplicate cu spirit de responsabilitate și implicare plină de pasiune.

Unele roluri țin de profesia pe care o practicăm, alte roluri țin de viața de familie în care suntem implicați și o altă categorie de roluri sunt determinate de viața noastră socială și religioasă. Avem o datorie sfântă să păstrăm un echilibru între aceste responsabilități, pentru a nu minimaliza sau a nu exagera importanța niciuneia dintre ele.

Reușita se măsoară nu după cel mai bun rol pe care îl jucăm și nici după cea mai slabă prestație pe care o avem la un moment dat, ci după suma tuturor acestora.

Care sunt rolurile mele favorite și la care mai trebuie să lucrez pentru a deveni performante?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor