PUTERE

Voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.
Faptele apostolilor 1:8

Când Duhul Sfânt a coborât peste ucenici, după experiența lor din camera de sus, ei au fost înzestrați cu o putere specială. Au primit forța să-și înfrângă frica de oameni, timiditatea și neputința. Au primit forța să biruiască lumea și pe conducătorii ei religioși și să înfrângă orice opoziție. Nu mai aveau teamă de suferință și încercări. Cu puterea Duhului Sfânt, ucenicii au întemeiat o biserică. Fiecare nouă provocare aducea bisericii noi cuceriri și avantaje.

Puterea revărsată asupra bisericii și a membrilor ei la Cincizecime era de obârșie divină și trebuia folosită după prescripțiile și voia lui Dumnezeu. Natura umană trebuia mai întâi supusă puterii lui Dumnezeu și numai după aceea omul, sfințit sub acțiunea Duhului, putea deveni un instrument al puterii divine pentru slava lui Dumnezeu și creșterea bisericii Sale.

Simon Magul nu a reușit să înțeleagă mecanismul de distribuire a puterii Duhului Sfânt și de aceea nici nu a putut obține puterea dorită. Pentru primirea puterii Duhului Sfânt el avea nevoie de o intervenție preliminară a Duhului în viața lui. Episodul cu Simon Magul ilustrează eșecul celor care tratează superficial sau egoist primirea și folosirea puterii lui Dumnezeu. Dacă aceasta nu-și atinge scopul, rezultatul poate fi o mare pierdere personală și colectivă.

Puterea abundentă și generoasă a lui Dumnezeu stă din nou la dispoziția poporului lui Dumnezeu din vremea sfârșitului. Condițiile sunt aceleași și rezultatele intenționate de Dumnezeu sunt similare celor de la Cincizecime. Cerând această putere în rugăciune, trebuie să fim conștienți de condiții și consecințe.

Dacă aș avea acum puterea ucenicilor de la Cincizecime, care ar fi primele trei lucruri pe care le-aș face?

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor