PREȚ

Știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.
1 Petru 1:18,19

Prețurile constituie o variabilă foarte volatilă mai ales în condiții de instabilitate economică, politică și socială. Ele cresc și scad în condiții pe care oamenii nu le pot controla prea bine. Când este vorba despre lucruri și servicii, prețurile au totuși un curs cât de cât între anumite limite și condiții, dar când este vorba despre oameni, situația devine mai complicată.

Să nu uităm că în primul secol creștin, societatea umană era marcată de sclavie, iar acest lucru făcea ca și viața oamenilor să fie considerată un fel de marfă care putea fi vândută și cumpărată, cu un preț care varia între 20 și 30 de arginți. 

Petru vorbește despre prețul de răscumpărare prin care fiecare om poate fi recuperat din sclavia păcatului și a morții. El considera că dublul sau triplul prețului de vânzare-cumpărare a unui sclav este nepotrivit pentru a stabili adevărata valoare a omului ca ființă care poartă semnele descendenței sale din familia lui Dumnezeu.

Prețul salvării noastre este imposibil de evaluat pe scara obișnuită a tranzacțiilor comerciale. Viața Fiului de Dumnezeu constituie o valoare ce trece dincolo de orice capacitate omenească de imaginație și apreciere.

Prin urmare, ne rămân uimirea și gratitudinea, pe care să le manifestăm o veșnicie viitoare și prin care să ne închinăm Celui care ne-a răscumpărat.

Cât valorează viața mea în ochii oamenilor și cât valorez eu înaintea lui Dumnezeu? Cum ar trebui să mă simt și să mă manifest în fața unui asemenea Dumnezeu, care a investit enorm în viața mea?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor