PLĂCERE

Din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.”
Matei 3:17

Dacă Dumnezeu vorbește despre plăcerea Sa divină atunci înseamnă că plăcerea nu este un lucru rău în sine. Pot fi plăceri legitime și binecuvântate și pot fi și plăceri interzise și condamnabile.

Aici Dumnezeu vorbește despre faptul că Fiul Său Îi împlinește toate așteptările și acționează în armonie cu înțelegerile prealabile pe care le-au avut. În momentul botezului Său, Fiul lui Dumnezeu a lăsat de bunăvoie prerogativele imperiale pe care le avea în ceruri și a ales să Se comporte ca unul dintre oameni, demonstrând că, în unire cu Dumnezeu, omul poate împlini voia lui Dumnezeu și poate atinge standardele Sale.

Declarația lui Dumnezeu Tatăl de la botezul Fiului trebuia să-I confirme Acestuia că programul se desfășura conform înțelegerii inițiale în cadrul planului de mântuire. Fiul trebuia să știe că Se bucură de susținerea și protecția Tatălui, iar acest lucru era necesar în vederea confruntării dure cu Satana în pustiul ispitirii Sale.

În același timp, martorii prezenți la acest eveniment important de lansare a lucrării publice a Învățătorului venit de sus aveau nevoie de o dovadă a divinității Fiului și a susținerii Sale de către Tatăl ceresc.

Plăcerea este o stare sublimă a ființei, în care încântarea, bucuria și mulțumirea se împletesc într-o experiență plină de bine, împlinire și satisfacție. Atingerea obiectivelor propuse sau împlinirea așteptărilor în urma unui efort considerabil sunt ocazii de trăire la marginea extazului sau poate chiar în centrul lui.

Care sunt lucrurile care mi-ar putea oferi plăcere simplă și binecuvântată, în așteptarea lucrurilor desăvârșite și sublime?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video