NEMURIRE

Singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, singurul (…) are nemurirea, (…) locuiește într-o lumină de care nu poți să te apropii, pe care niciun om nu L-a văzut.
1 Timotei 6:15,16

Gândul veșniciei este unul dintre cele mai mari provocări ale ființei omenești. Imensitatea nemărginirii și a eternității este greu de conceput în termenii marii noastre treceri. Totuși viața veșnică este un subiect pe care îl căutăm și îl preferăm. Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte continuă să fie un vis de aur spre care tindem și pe care îl cultivăm cu ardoare. Avem nevoie de așa ceva.

Tema nemuririi a preocupat dintotdeauna mintea gânditorilor. Aceștia au propus diferite modele care să răspundă nevoii noastre de permanență și perpetuitate. Unii susțin că materia este veșnică sau că mișcarea și energia sunt veșnice sau chiar că sufletul este nemuritor. Fiecare dintre aceste teorii poate fi atractivă și interesantă, totuși venind doar din imaginația și gândirea umană niciuna dintre ele nu reușește să răspundă la toate întrebările mari și grele ale sensului existenței noastre.

Și în Cuvântul lui Dumnezeu există un asemenea model, dar un model revelat cu privire la nemurire. Nemurirea era o alternativă pe care omul o putea alege, dar nu a ales-o. Omul a ales vremelnicia, neascultarea și păcatul. Nemurirea a rămas dincolo de limitele condiției umane. Această nemurire aparține numai lui Dumnezeu, iar oamenii care aspiră la nemurire pot ajunge la ea numai prin Dumnezeu.

Nemurirea este condiționată de menținerea contactului cu Deținătorul și Distribuitorul acesteia. Condițiile de obținere a nemuririi sunt arătate simplu și clar în Cuvântul lui Dumnezeu. „Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu” (Ioan 17:3).

Cum pot să-L cunosc mai bine și mai profund pe Dumnezeu, care este singura mea speranță de supraviețuire eternă?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor