MIOPIE

Atunci li s-au deschis ochii și L-au cunoscut, dar El S-a făcut nevăzut dinaintea lor.
Luca 24:31

Cei doi ucenici pe drumul spre Emaus nu erau nevăzători, dar ochii lor nu vedeau realitatea în toată frumusețea și sărbătoarea ei. Întreaga creație se bucura de triumful vieții asupra morții, în timp ce ochii tovarășilor de drum nu puteau vedea decât tristețe, pierdere și descurajare. Ei trăseseră nădejde că evenimentele recente de la Ierusalim aveau să aducă o schimbare radicală a condiției lor sociale și politice, dar moartea lui Isus le răpise orice urmă de speranță. Învățătorul lor era viu și sublim, pășind alături de ei pe cale, dar mintea și ochii lor trebuiau să facă un efort prea mare pentru a crede acest fapt, așa că se complăceau în neputință și resemnare.

Cale de câteva ceasuri bune au făcut o recapitulare a tuturor scripturilor esențiale cu privire la Mesia care trebuia să vină. Aveau nevoie și mai târziu de acest studiu biblic. Cu mare greutate, miopia lor rațională și emoțională a fost îndepărtată. Argumentele s-au strâns de jur împrejur până când nu au mai avut nicio altă cale decât aceea de a recunoaște realitatea în toată splendoarea ei. Isus era viu și sublim și Se afla alături de ei binecuvântând și frângând pâinea la cină.

Când miopia le-a fost îndepărtată și credința, reînviorată, Isus S-a făcut nevăzut dinaintea ochilor lor. Nici nu mai era nevoie de prezența Lui fizică. Misiunea Lui de recondiționare a credinței fusese realizată cu succes. Ochii lor spirituali puteau vedea de acum slava viitoare, iar dispariția Învățătorului nu făcea decât să stimuleze și să alimenteze această viziune.

Este suficient de pătrunzătoare puterea mea de percepție a realităților divine, pentru a nu trebui să călătoresc în neputință și resemnare când viața se dezlănțuie în jurul meu?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor