MĂSURĂ

Voi dar umpleți măsura părinților voștri!
Matei 23:32

În acest context, cuvântul „măsură” are sensul de limită a timpului de har. Răbdarea lui Dumnezeu se apropia de punctul după care nu mai exista întoarcere. Mai bine de un mileniu și jumătate, Dumnezeu a continuat să-Și manifeste îndurarea față de un popor pus pe revoltă și apostazie, dar lucrurile nu puteau continua așa la nesfârșit. Chiar și răbdarea lui Dumnezeu are o măsură. Despre această măsură vorbea acum Învățătorul în fața conducătorilor poporului ales.

Caracterul și lucrarea lui Dumnezeu sunt marcate de echilibru, proporție și măsură și toate acestea sunt o oglindire a maiestății Sale. Bunătatea și fermitatea lui Dumnezeu acționează într-un cuplu de forțe care țin în frâu evoluția răului și facilitează dezvoltarea binelui și a bunăstării.

Dumnezeu nu Se grăbește să reprime răutatea și nici nu răspunde imediat după așteptările celor care Îl caută pentru sprijin și ajutor. El are propria măsură a lucrurilor.

După propriul Său model, Dumnezeu le-a dat și oamenilor măsura lucrurilor, descoperindu-le Legea și poruncile Sale. Prin intermediul acestor repere, Dumnezeu intenționează să stabilească o armonie între lumea Lui celestă și viața terestră aflată în patrimoniul Său cosmic.

Sigur că păcatul a tulburat grav acest echilibru, fapt ce a făcut necesară intervenția salvatoare și extrem de costisitoare a Fiului lui Dumnezeu. Dar în cele din urmă pacea, armonia și măsura originală a vieții și a lucrurilor vor fi restaurate și reinstaurate. Atunci, pulsul unic al iubirii Sale va antrena întreaga creație răscumpărată.

Simt și eu pulsul lui Dumnezeu în viața și activitatea mea, pentru a mă pregăti să fiu printre cei răscumpărați de Domnul în Împărăția Sa?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor