EVIDENȚĂ

Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați.
Matei 10:30

Pentru noi, oameni obișnuiți cu evidența computerizată, cu păstrarea cifrelor și a datelor, nu mai este o problemă chiar atât de mare gestiunea meticuloasă, dar a vorbi despre așa detalii pe vremea când scrisul și materialele de scris erau o provocare poate părea cu adevărat uimitor. Acesta a fost și scopul Învățătorului când a vorbit despre numărarea firelor de păr din cap.

În atotcunoașterea Sa, nu este greu pentru Dumnezeu să gestioneze o mulțime de date cu privire la viața noastră. Afirmația Sa transmite interesul pe care îl are pentru amănunte ce țin de sănătatea și bunăstarea noastră.

Uneori există riscul să trăim un sentiment de abandonare și ieșire de sub grija lui Dumnezeu. Atunci ne face bine să citim asemenea mesaje ale Evangheliei, prin care suntem conștientizați de grija, interesul și delicatețea cu care Dumnezeu se interesează de viața noastră.

Alteori suntem înclinați să punem întrebări despre tăcerea și lipsa de acțiune din partea lui Dumnezeu. Ghedeon avea asemenea gânduri când a fost vizitat de înger. „Dacă este Dumnezeu cu mine, atunci de ce se întâmplă toate aceste lucruri?” Întrebarea lui Ghedeon era îndreptățită, dar răspunsul lui Dumnezeu are legătură cu stâlpul închinat Astarteei, despre care cu siguranță că Ghedeon avea cunoștință. Uneori și noi avem asemenea întrebări, dar răspunsul posibil al lui Dumnezeu ar putea să nu fie cel mai plăcut.

Dumnezeu păstrează evidența și a lucrurilor despre care nu suntem prea mândri. Amintirea lor ne creează rușine și teamă. Dar, alături de exigența evidenței pe care o păstrează Dumnezeu, este și mărinimia Sa și dispoziția de a elimina din listă lucruri care ne stânjenesc și ne îngrijorează. Avem nevoie doar să depunem o cerere corespunzătoare, care reflectă de fapt dorința și promisiunea Sa de a ne rectifica dosarele cu dovezi.

Ce lucruri ar trebui casate din listele mele de inventar al sufletului?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video