CONEXIUNE

Căutați să păstrați unirea Duhului prin legătura păcii.
Efeseni 4:3

Conexiunea poate deveni o problemă vitală, mai ales când este vorba de conectarea la sursa de energie. Unele conexiuni foarte importante sunt confecționate din metale prețioase în ideea că acestea se oxidează mai puțin și calitatea conexiunii este asigurată.

În textul biblic ales pentru astăzi, apostolul îi încurajează pe efeseni să depună eforturi serioase pentru a păstra conexiunea vitală a vieții spirituale: relația cu Duhul Sfânt. El sugerează o atmosferă plină de pace ca element favorabil menținerii acestei conexiuni de bună calitate.

Atmosfera armonioasă este unul dintre semnele unei biserici sănătoase. O biserică sănătoasă este plină de viață și energie și își atinge în mod continuu obiectivele propuse. Acest lucru aduce un sentiment de împlinire și recunoștință la adresa bunului Dumnezeu. Într-o asemenea atmosferă, Duhul Sfânt găsește plăcere să fie prezent și să distribuie generos daruri spirituale. Astfel se stabilește un cerc virtuos.

O biserică pașnică este bine hrănită și îngrijită și astfel devine ușor de administrat și condus. Predicarea aduce hrană abundentă și sănătoasă. Audiența se întoarce acasă de la biserică având sufletul binecuvântat și un tonus pozitiv, care facilitează atât viața internă, cât și misiunea externă a bisericii. Într-o asemenea biserică, Duhul Sfânt este activ și aduce roade vizibile în viața credincioșilor.

Conexiunea păcii trebuie păzită cu zel, deoarece vrăjmașul este foarte interesat să o tulbure. Viața de rugăciune a bisericii ține la distanță forțele răului și favorizează lucrarea îngerilor buni.

Dragostea frățească, arătată cu generozitate în grija și ocrotirea credincioșilor unii față de alții, este sursa principală de pace și bucurie ce caracterizează și mobilizează toate resursele umane și materiale pe care biserica le are.

Care sunt darurile mele spirituale prin care aș putea contribui la menținerea unui climat bun și sănătos în biserica mea?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor