BUCURIE

Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!
Filipeni 4:4

Adevărul este că trăim într-o lume plină de tristețe și durere. Nu trebuie să căutăm prea mult pentru a ne convinge de natura umbroasă a existenței umane.

Este clasică întâmplarea de pe malul Tamisei când un polițist încearcă să îl determine pe un sinucigaș să nu se arunce în apă, dar, după un schimb de cuvinte, cei doi se aruncă împreună peste balustradă.

În același timp, dacă începem să căutăm atent, putem descoperi o mulțime de motive de bucurie și tot atâtea posibilități de a o exprima. Unele sunt bucurii simple și nevinovate, cum ar fi, de exemplu, savoarea unui fruct bine copt și plin de arome autohtone sau tropicale. Altele pot fi bucurii profunde, aduse de lumina sufletească pe care o putem oferi altora, fiindu-le de ajutor în momentele de cumpănă sau în ceasurile lor de întuneric.

Bucuria creștină se alimentează în principal din experiența iertării lui Dumnezeu. Nu este puțin lucru că bucuria este inclusă între formele de manifestare a roadelor Duhului. Ea vine imediat după dragoste. Bucuria este semnul cel mai vizibil al sufletului încălzit de dragoste și mai ales de dragostea lui Dumnezeu.

Insistența lui Pavel asupra bucuriei încearcă să contrabalanseze indiferența sau plictiseala spirituală care se poate cuibări uneori în suflet. Demonul amiezii, cum mai este numită deprimarea, poate să îi posede și pe oamenii care cântă și se roagă la biserică. Rata de suferință a creștinilor cu această categorie de afecțiuni este mai mare decât putem admite.

Există căi și mijloace de a schimba lucrurile. Să vorbim unii cu alții despre aceste lucruri! Să vorbim cu o persoană calificată, dar mai ales să vorbim cu Dumnezeu! Să ne bucurăm! Iarăși zic, să ne bucurăm!

Cunosc eu și bucuria profundă care vine dintr-o spiritualitate autentică și plină de lumină?

 

Sensuri și contrasensuri
Sensuri și contrasensuri
Într-o lume care își pierde treptat percepția profundă asupra cuvintelor din propria limbă, acest devoțional militează pentru reîmproprietărirea vorbirii cu semnificația diversă a spiritualității biblice. Sensurile se referă la cuvintele explicite și pozitive ale vocabularului spiritual. Contra-sensurile se aplică acelor cuvinte folosite în vorbirea spirituală care au o conotație negativă. Sensurile încurajează creșterea spirituală; contra-sensurile avertizează în privința riscurilor asociate relelor din jur. Atât de partea sensurilor, cât și de cea a contra-sensurilor vin cuvintele neduse la biserică, dar care au un potențial evident de expresie și comunicare cu conținut spiritual.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor