BISERICĂ

A iubit (…) Hristos biserica și S-a dat pe Sine pentru ea.
Efeseni 5:25

Din această declarație ne dăm seama că pentru Hristos biserica este un lucru atât de valoros încât merită sacrificiul suprem. Prin urmare, subiectul acesta merită toată considerația.

Biserica este o familie de credință în care membrii ar trebui să se simtă acceptați, înțeleși și iubiți ca niciunde în altă parte. Însă în biserică nu este vorba numai de calitatea relațiilor interpersonale, ci mai ales de relația tuturor credincioșilor cu Dumnezeu. Aici este locul și ambianța în care oamenii se închină împreună și se dedică lui Dumnezeu. Participanții la închinare sunt hrăniți din Cuvânt într-o manieră diferită de studiul biblic făcut acasă. Nu este vorba în primul rând de profunzimea înțelegerii Cuvântului, ci de frumusețea și valoarea participării emoționale și de sprijinul colectivității în luarea și întărirea deciziilor personale salvatoare.

În biserică există și o ierarhie a slujirii, în sensul că măsura responsabilității avute în biserică determină nivelul implicării și cheltuirii de sine pentru ceilalți și pentru biserică. Apelativele „frate” și „soră” exprimă foarte bine relațiile frățești existente în biserică, iar, când se adaugă un rol sau o funcție, atunci se adaugă și responsabilități și griji, pe lângă mai puține privilegii sau avantaje. „Cine vrea să fie mai mare să fie slujitorul tuturor!” ne-a spus Cel care Și-a dat viața pentru biserica Sa.

În plus, biserica este o instituție a învățării și învățăturii. Unele activități și programe ale bisericii sunt numite chiar „școală”, pe drept cuvânt, pentru că acolo se învață Cuvântul.

Odată însușit, Cuvântul trebuie dus mai departe la oamenii din comunitatea umană din jur, pentru că biserica este și o instituție a misiunii. Această misiune îmbracă o infinitate de forme, de la lucrarea personală a fiecărui credincios până la programe care implică un număr uriaș de oameni și sume importante de bani. Iată de ce Hristos S-a dat pe Sine pentru biserica Lui!

Cum să mă implic mai mult în proiectele și activitățile bisericii?

 

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor