ATINGERE

Își zicea ea: „Dacă aș putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui!”
Marcu 5:28

Femeia bolnavă de 12 ani a înțeles un lucru esențial: că vindecarea vine din contactul personal cu Sursa de vindecare. Ea a constatat că stabilirea acestei legături nemijlocite nu este un lucru prea ușor, dar este posibil cu efort și perseverență. A înțeles corect că vindecarea nu este rodul străduințelor personale, ci este acțiunea divină a Vindecătorului.

În mod plăcut și constructiv, comentatorii acestui episod din Evanghelie scot în evidență valoarea credinței acestei femei. Iar acest adevăr este evident din faptul că Însuși Învățătorul o laudă, afirmând că această credință a vindecat-o. Femeia știa prea bine că prin credință a intrat în legătură cu Vindecătorul, dar puterea de vindecare nu era în credința ei, ci în puterea pe care o emana Vindecătorul.

Marcu înțelege adecvat acest fenomen atunci când comentează că Isus a simțit că o putere a ieșit din El. Intenția evanghelistului nu era aceea de a da loc la interpretări ciudate cu privire la vindecare, ci de a se înțelege corect că vindecarea venea de la Isus.

Această vindecare nu este singura în care atingerea constituie elementul de bază al transferului de vitalitate, refacere și binecuvântare. Isus a atins ochii orbului, și ei s-au deschis. A atins urechea lui Malhu, și ea s-a vindecat. A atins copiii pe creștet, și ei au plecat plini de bucurie și binecuvântare.

Maria probabil că a fost surprinsă de refuzul Domnului ei de a Se lăsa atins în grădina mormântului după înviere. Dar, după ce El a obținut recunoașterea și validarea sacrificiului Său în fața Tatălui, în seara aceleiași zile, ucenicii nu au avut nicio interdicție în legătură cu atingerea Lui. Mai târziu, Toma chiar a fost invitat să evalueze cicatricile cuielor, pentru a se convinge de realitatea învierii.

Unde, când și cum aș putea să-L ating și eu pe Isus?

 

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor