PRIETENI ADEVĂRAȚI

– Inversul numitorului comun este înmulțit cu rădăcina pătrată a cosinusului algebric, mormăie profesorul tău, ceea ce, desigur, demonstrează că dacă x este mai mare sau egal cu y, atunci z este produsul negativ al unui număr imaginar.

Restul este în ceață. Domnul Ultraplictisitor continuă lecția, prea preocupat ca să vadă că îți pierzi cunoștința în spatele clasei. În timp ce te îndrepți spre tărâmul viselor, te întrebi dacă există legi împotriva faptului că un profesor este atât de plictisitor.

După jumătate de oră, sună clopoțelul.

Te trezești șocat.

Te chinui să deschizi ochii și îl vezi pe ultimul tău coleg ieșind din clasă. Mergi împleticindu-te în urma lui și nu pricepi de ce nimeni nu te-a trezit.

Ai vrea să crezi că este doar un vis, numai că nu este.

Citește Psalmii 55:12-14

Când ai fost rănit de un prieten? Care este cea mai bună șansă a ta să eviți o astfel de durere în viitor?

Vă ironizați unul pe altul. Vă spuneți secrete și vă vorbiți pe la spate. Împrumutați fără să cereți (adică furați) unul de la altul. Vă aruncați șicane împletite cu mici adevăruri usturătoare. Vă supărați unul pe altul și nu vă spuneți de ce. Până și cele mai bune prietenii alternează între bunătate și despărțire, dragoste și certuri, vremuri bune și răutate.

Te rănesc. Îi rănești la rândul tău. Așa este viața cu prieteni. Chiar așa să fie?

„Un prieten” adevărat, spune Proverbele 18:24, „ține mai mult la tine decât un frate”. Și Eclesiastul 4:10 spune: „Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul”. Deci ce se întâmplă atunci când prietenii tăi te înjunghie în loc să îți rămână aproape?

Nimeni nu vrea să treacă singur prin viață. Dar nu orice prieten te poate ajuta. Ai nevoie de prieteni care să te împiedice din a te face de râs. Prieteni care să te trezească înainte să începi să sforăi în clasă. Și prieteni care îți rămân aproape chiar și când ai cămașa udă. Dar ai parte de acest comportament numai când ai prietenii care trebuie.

Nu un vrăjmaş mă batjocoreşte, căci aş suferi; nu potrivnicul meu se ridică împotriva mea, căci m-aş ascunde dinaintea lui.
Psalmii 55:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor