CIUPERCA PRINTRE NOI

Întrebarea mamei tale fusese destul de nevinovată:

– Cum a fost la petrecere?

– O, bine, ai mințit.

Cum puteai să îi spui mamei tale că toată seara te-ai simțit de parcă aveai respirație urât mirositoare sau de parcă miroseai a transpirație și aveai o ciupercă incurabilă între degetele de la picioare. Kelly se tot uita în jur ca să găsească un partener mai bun de conversație. Când ai încercat să vorbești cu Craig, a plecat să umble la boxe – de șase ori în timpul unui cântec. Cory a plecat de patru ori să aducă mai mult suc, iar Sheri a stat într-un colț toată seara, cu nasul în urechea unui tip, spunându-i glume proaste și șușotindu-i câte în lună și stele.

Ce este în neregulă cu tine?

Probabil că nimic. Dar atâta vreme cât te străduiești să intri în cercul restrâns dintr-o clasă, o petrecere, o echipă sau chiar grupul tău de prieteni, vei fi nemulțumit de rezultate. Există o cale mai bună de a găsi prietenie.

Citește Proverbele 18:24

Ce se întâmplă când te străduiești prea tare să fii popular?

Dacă singurul tău scop este să fii cât mai popular, vei ajunge la distrugere. Vei fi forțat să vii în întâmpinarea așteptărilor celor pe care vrei să îi impresionezi – să fii cine nu ești, să faci lucruri pe care nu vrei să le faci și să spui lucruri pe care nu le-ai spune în mod normal. În plus, popularitatea ta durează numai atâta vreme cât frumusețea și creierul tău sunt la înălțime. Apoi ești exclus și altcineva îți ia locul. Este mai bine să găsești un prieten bun, care „ţine mai mult la tine decât un frate”, decât o mulțime de fani care te controlează și te folosesc.

S-ar putea să nu îi întâlnești pe acei prieteni apropiați la petreceri. Ionatan și David s-au întâlnit în tinerețe după ce David l-a învins pe uriașul Goliat și a fost adus înaintea tatălui lui Ionatan, regele Saul. S-au întâlnit pentru că David a făcut ce era bine (1 Samuel 18:1-4). Rut și Naomi au rămas împreună în vremurile dificile (Rut 1). Apostolul Pavel a devenit prietenul și mentorul lui Timotei când Timotei și-a început slujirea în adolescență (2 Timotei 1:6).

Poate că mulțimea nu te va accepta și nu te va aprecia niciodată așa cum ești. Dar Îi poți cere lui Dumnezeu să te ajute să găsești un prieten adevărat în mijlocul mulțimii.

Cine îşi face mulţi prieteni îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate.
Proverbele 18:24

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor