ADEVĂRATA PACE

Mayerly Sanchez își amintește de un bun prieten care a murit în urmă cu doi ani.

– În ziua în care a murit, șoptește Mayerly, ne jucasem fotbal pe stradă.

Înjunghiat într-o luptă între clanuri într-o suburbie din Bogota, Columbia, Milton a fost unul dintre cei treizeci de mii de oameni care au murit violent în țara lui în anul acela.

La înmormântarea lui, Mayerly a jurat să militeze pentru pace.

Mayerly conduce acum o mișcare națională pentru pace în care sunt înscriși aproape trei milioane de copii. Lucrarea lor a influențat mai mult de zece milioane de columbieni să voteze „da” pentru un mandat cetățenesc pentru pace, care pune accentul pe iubire, acceptare, iertare și lucrare.

Discută legislația cu congresmenii columbieni și vorbește în cadrul unor conferințe la universități de prestigiu. A fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace. Are paisprezece ani.

Citește Matei 5:9

Cum poți aduce pacea într-o lume în război?

Statistic vorbind, 98,6% dintre participantele la orice concurs de frumusețe defilează pe podium și spun că cea mai mare dorință a lor este pacea mondială. (Imediat după a obține un păr bogat, unghii făcute și o casă ca a lui Barbie, lângă plajă.)

Mint pentru a câștiga o coroană falsă. Mayerly însă face lucruri reale pentru a încerca să oprească crimele dintr-o țară cu o rată a omuciderilor de cincizeci de ori mai mare decât cea a Statelor Unite.

Pentru Mayerly, a fi împăciuitoare este parte din viața ei zilnică.

„Auzim multe despre pace în mass-media”, a spus un columbian în vârstă de cincisprezece ani, „dar Mayerly ne-a învățat că pacea trebuie pusă în practică. Dacă vedem doi prieteni luptându-se, trebuie să intervenim și să încercăm să îi motivăm să se împace”.

Lupta lui Mayerly pentru pace nu a început cu oprirea magnaților drogurilor și a bătăușilor lor. A început cu modul în care ea se comporta acasă și în grupul ei de prieteni. Lucrarea ta pentru pace începe cu modul în care îți tratezi frații atunci când sunt obraznici și pe pacostea care stă în spatele tău la ora de științe.

Poate că nu o să câștigi un Premiu Nobel. Dar când aduci pacea între prietenii tăi care se ceartă, într-o familie dezbinată sau între niște dușmani de moarte, le arăți că aparții Prințului păcii (Isaia 9:6,7).

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!
Matei 5:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor