UN LOC MAI BUN

Miki stătea pe bordura din parc, plângând:

– Nu vreau să mă vadă așa. M-am săturat de ei. Shawna a început totul. A spus că sunt urâtă și m-a vorbit pe la spate, chiar dacă spunea că sunt prietena ei cea mai bună. A spus că am încercat să îi fur iubitul. Am stat trei ore împreună cu el. Doar am vorbit. Nu este ilegal, nu-i așa? Nu sunt o ușuratică. Ea este. Apoi, în urmă cu trei săptămâni, a spus niște lucruri îngrozitoare despre mine – lucruri pe care eu nu le-aș spune despre nimeni.

Miki a început să plângă din nou.

– Când am încercat să mă apăr, situația s-a înrăutățit. Au trecut trei săptămâni de atunci și niciunul dintre prietenii mei nu a vorbit cu mine. Toți mă urăsc acum. Și eu o urăsc pe ea.

Citește 1 Petru 2:19-23

De ce să îi ierți pe oamenii care te-au rănit?

Îi strici telefonul surorii tale, și te face să îi cumperi unul nou. Nu te duci la antrenament, și rămâi pe banca de rezerve. Întârzii la școală, și primești detenție.

Ai fost pedepsit. Ai meritat-o. Mare lucru! Treci peste.

Dar nu meriți orice lucru rău care ți se întâmplă – ca atunci când oamenii mint despre tine, râd de convingerile tale, te învinuiesc pentru ceva ce nu ai făcut sau îți pun la îndoială intențiile ori prietenia. Sau când te fură ori încep să spună tuturor despre orice greșeală oricât de mică.

Da, Isus a spus că cei credincioși ar trebui să întoarcă și celălalt obraz (Matei 5:39). Asta nu înseamnă să îi lași pe oameni să te pălmuiască. Isus a spus să îi confrunți pe oamenii care te rănesc și să îi eviți dacă nu se schimbă (Matei 18:15-17).

Chiar dacă poți schimba o situație rea, rănile tale nu vor dispărea dacă continui să păstrezi ura în inima ta. Dușmanii tăi tot te vor lovi în inimă, și ura nu face decât să te încătușeze și să te sufoce. Nu te vei simți liber până când nu îi vei ierta.

Isus a iertat rugându-Se pentru oamenii care L-au rănit (Luca 23:34). Apoi a refuzat să facă un plan de răzbunare sau să răspundă cu alte insulte. L-a lăsat pe Dumnezeu să Îl apere.

Iertându-Și dușmanii, Isus a luptat să scape de ei.

Iertarea te ridică de pe bordură și te readuce la viață.

Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri […], ci Se supunea dreptului Judecător.
1 Petru 2:23

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor