E DOAR O GLUMĂ

Nu va vorbi niciodată cu ea, se gândește Hugh. Așa că se hotărăște să îl ajute pe John.

– John crede că ești frumoasă! strigă Hugh la Danielle.

Ea se uită la John de parcă ar fi un ratat la expoziție. John îi pune mâna la gură lui Hugh și îl târăște după colț să îl certe:

– Ha, ha, ha, foarte amuzant, îi spune John, dându-i una în stomac.

Mai târziu, Hugh lipește pe dulapul lui Danielle o felicitare de ziua îndrăgostiților făcută de mână și mare de treizeci de centimetri, completată de un poem siropos, dulciuri sub formă de inimă și numele lui John scris cu litere mari. Jumătate din școală o citește înainte ca Danielle să ajungă la școală și să o facă bucăți.

– De ce faci asta? strigă John.

– Era amuzant, glumește Hugh. Ești așa un fricos.

John nu pare amuzat. Mulți pumni mai târziu, amândoi își șterg nasurile sângerânde pe drum spre biroul directorului. Hugh tot nu crede că a greșit cu ceva. De ce nu știe John să glumească?

Citește Matei 5:21-24

Ce poți face când ai supărat pe cineva?

Pasajul pe care l-ai citit descrie o persoană care vine să I se închine lui Dumnezeu („la altar”) când realizează că a supărat pe cineva. Dacă se întâmplă lucrul acesta, spune Isus, închinătorul ar trebui să se ducă la persoana pe care a supărat-o și să îndrepte lucrurile.

Acum imaginează-ți următorul scenariu: Stai în biserică. Te simți neliniștit. Un pic agitat. Începi să transpiri și cauți o pungă în care să vomiți. Dintr-odată, te ridici în picioare și începi să strigi, cerând iertare unei persoane pe care ai rănit-o.

Foarte puțin probabil.

Când îți ieși din fire, s-ar putea să nu te simți deloc vinovat, cu atât mai puțin să conștientizezi faptul că ai făcut ceva greșit. Isus le-a amintit ascultătorilor Săi că Dumnezeu nu urăște numai „păcatele mari”, precum uciderea, ci și „păcatele mici”, precum mânia. Toate sunt la fel în ochii Lui. Și nu vrei să aștepți să îți îndrepți greșelile până când devin atât de mari încât te simți îngrozitor.

Problema ta nu se rezolvă cu un „îmi cer iertare” rostit în secret în fața lui Dumnezeu. El vrea să te duci la cel pe care l-ai mâniat și să repari ce se poate repara.

Chiar și băieții duri trebuie să meargă să își ceară scuze. Și să repare situația. Și să se schimbe.

Du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul.
Matei 5:24

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor